Sunday, 22 September 2013

၀က္သားခ်ဥ္ (ထိုင္းနည္း)

ဘေလာ့ေလးကို ၀က္သားခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလးနဲ႔စလိုက္ပါတယ္။ ၀က္သားၾကိတ္သားေတြ ၀ယ္ထားတာ မ်ားေနတဲ့အခါ လုပ္စားလို႔ရေအာင္ လုပ္နည္းေလးမွတ္သားထားတဲ့သေဘာပါ။ အခ်ိန္ ၄ရက္ေလာက္နဲ႔ အိမ္လုပ္သန္႔ရွင္းလတ္ဆပ္တဲ့ ၀က္သားခ်ဥ္ကိုရမွာပါ။ သဘာ၀နည္းနဲ႔အခ်ဥ္ခံတဲ့နည္းေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။

လိုအပ္တာေတြကေတာ့

၀က္သားၾကိတ္သား ၅၀၀ဂ၇မ္

၀က္ေခါက္ အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၅မႊာ

ဆား ၁ဇြန္းခြဲ

သၾကား ဇြန္း၀က္

ထမင္းျဖဴ အနည္းငယ္

ငရုတ္သီး ၈ေတာင့္

လုပ္နည္း

၀က္ေခါက္ကိုေရစင္စင္ေဆးျပီး ေရေႏြးမွာ ထည့္ျပဳတ္ပါ။ လွီးလို႔လြယ္ကူမယ့္အေနအထားမွာ အေအးခံျပီး ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ၾကိတ္ထားျပီး ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

အ၀က်ယ္ ဇလံုထဲ ၀က္သားၾကိတ္သား၊ ၀က္ေခါက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဆား၊သၾကား၊ထမင္းျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္း အားလံုးေရာထည့္ျပီး လက္အိတ္သံုးျပီးနယ္ပါ။ ေလလံုဘူး (သို့မဟုတ္) Plastic wrap နဲ႔ ေလလံုေအာင္ထုပ္ျပီး အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၃၊၄ ရက္ထားျပီးပါက အိမ္လုပ္၀က္သားခ်ဥ္ေလးရပါျပီ။ ေရခဲေသတၻၲာထဲေျပာင္းထည့္ျပီး သုတ္ပဲစားစား၊ ထမင္းနဲ့ေၾကာ္ျပီးပဲစားစား အရသာရွိတဲ့ ၀က္သားခ်ဥ္ကိုရပါတယ္။




၀က်သားချဉ် (ထိုင်းနည်း) ဘလော့လေးကို ၀က်သားချဉ် လုပ်နည်းလေးနဲ့စလိုက်ပါတယ်။ ၀က်သားကြိတ်သားတွေ ၀ယ်ထားတာ များနေတဲ့အခါ လုပ်စားလို့ရအောင် လုပ်နည်းလေးမှတ်သားထားတဲ့သဘောပါ။ အချိန် ၄ရက်လောက်နဲ့ အိမ်လုပ်သန့်ရှင်းလတ်ဆပ်တဲ့ ၀က်သားချဉ်ကိုရမှာပါ။ သဘာဝနည်းနဲ့အချဉ်ခံတဲ့နည်းလေးလည်းဖြစ်ပါတယ်။ လိုအပ်တာတွေကတော့ ၀က်သားကြိတ်သား ၅၀၀ဂရမ် ၀က်ခေါက် အနည်းငယ် ကြက်သွန်ဖြူ ၁၅မွှာ ဆား ၁ဇွန်းခွဲ သကြား ဇွန်းဝက် ထမင်းဖြူ အနည်းငယ် ငရုတ်သီး ၈တောင့် လုပ်နည်း ၀က်ခေါက်ကိုရေစင်စင်ဆေးပြီး ရေနွေးမှာ ထည့်ပြုတ်ပါ။ လှီးလို့လွယ်ကူမယ့်အနေအထားမှာ အအေးခံပြီး ပါးပါးရှည်ရှည်လေးလှီးထားပါ။ ကြက်သွန်ဖြူကို ကြိတ်ထားပြီး ငရုတ်သီးစိမ်းများကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ အဝကျယ် ဇလုံထဲ ၀က်သားကြိတ်သား၊ ၀က်ခေါက်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ဆား၊သကြား၊ထမင်းဖြူ၊ငရုတ်သီးစိမ်း အားလုံးရောထည့်ပြီး လက်အိတ်သုံးပြီးနယ်ပါ။ လေလုံဘူး (သို့မဟုတ်) Plastic wrap နဲ့ လေလုံအောင်ထုပ်ပြီး အခန်းအပူချိန်မှာ ၃၊၄ ရက်ထားပြီးပါက အိမ်လုပ်ဝက်သားချဉ်လေးရပါပြီ။ ရေခဲသေတ္ဘ္တာထဲပြောင်းထည့်ပြီး သုတ်ပဲစားစား၊ ထမင်းနဲ့ကြော်ပြီးပဲစားစား အရသာရှိတဲ့ ၀က်သားချဉ်ကိုရပါတယ်။ ...

No comments:

Post a Comment