Monday, 23 September 2013

Vietnamese Spring Roll

အခုတေခါက္လုပ္စားျဖစ္တာကေတာ့ ေကာ္ျပန္႔စိမ္း လို လုပ္စားလို႔ရတဲ့ ဗီယက္နမ္အစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ Vietnamese Spring Roll ပဲျဖစ္ပါတယ္။ မိမိႏွစ္သက္ရာအသား၊အရြက္၊အခ်ဥ္ရည္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔လည္းတြဲဖက္စားသံုးလို႔ရပါတယ္။
ေနာက္တစ္ေခါက္လုပ္စားရင္ျပန္ၾကည့္လို႔ရေအာင္ မွတ္သားထားလိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ေသာအမယ္မ်ား

အမဲသား(သို႔မဟုတ္)၀က္သား     အရြယ္ေတာ္     ၅ တံုး
ပုဇြန္                         ၄၀၀ ဂရမ္
မုန္႔ဟင္းခါးဖက္            ဟင္းစားပန္းကန္လံုး တစ္လံုး
ေကာ္ျပန္႔ရြက္                 အ၀ိုင္း၂၀
ဆလပ္ရြက္                     အရြက္၂၀
ခါၾကက္ဥ၊ ၾကဴဆိုင္၊ သခြားသီး   ရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးထား

ျပဳလုပ္ပံု

အမဲသားအတံုးေလးမ်ားကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ဆားအနည္းငယ္ျဖင့္က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။ ပုဇြန္ ကို လည္းျပဳတ္ျပီး အခြန္ႏႊာ သန္႔ရွင္းျပီးတ၀က္ေလးမ်ားျခမ္းထားပါ။မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ကို လည္းစားလို႔ရေသာအေနအထားရေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုသန္႔စင္ေအာင္ေဆးေၾကာျပီးအရွည္ေလးမ်ားလွီးထားပါ။
ေရေႏြးေႏြးကို အ၀က်ယ္ဇလံုမွာထည့္ျပီး ေကာ္ျပန္႔ရြက္အေျခာက္တစ္ရြက္ကို ထုိေရေႏြးထဲခဏထည့္စိမ္ျပီး ေရစြတ္သလိုစြတ္ျပီးေပ်ာ့ေအာင္လုပ္လိုက္ပါမယ္
ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္မွာခင္းျပီး အဆာမ်ားစီတန္းထည့္ျပီး ေကာ္ျပန္႔လိပ္ လိပ္သလိုလိမ့္လိုက္မယ္ဆိုရင္ ရပါျပီ။မိမိႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႔တို႔တို႔ျပီးေတာ့စားရင္သိပ္ေကာင္းေပါ့ေနာ္။

No comments:

Post a Comment